Mexicaans stoofpotje


Met dit weer is een stevige maaltijd wel op zijn plaats en ik vind stiekem Mexicaans eten gewoon heel erg lekker. Zo ben ik dol op wraps, maar om wat meer variatie aan te brengen in mijn eetpatroon ben ik op zoek gegaan naar een makkelijk recept voor een stoofpotje. Hieronder deel ik deze met jullie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
+ 600 gram zilvervliesrijst met linzen (240 gram ongekookt)
+ 1 ui
+ 1 teentje knoflook
+ 1/2 rode peper
+ 2 rode paprika’s
+ 1 courgette
+ 150 gram maïskorrels
+ 150 gram kidneybonen
+ 300 gram kipfilet (in blokjes)
+ 600 gram tomatenblokjes (uit blik)
+ 1 tl komijnzaad
+ 1 tl paprikapoeder
+ 1 tl oregano
+ 1 tl koriander
+ peper

Hoe maak je het?
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd vervolgens de knoflook, peper en ui in kleine stukjes. Fruit dit aan in olijfolie of koolzaadolie. Voeg de komijnzaad en de kip in blokjes toe en bak dit even kort mee. Ondertussen kun je de groente in blokjes snijden (paprika en courgette). Voeg dan de tomatenblokjes toe en de overige kruiden. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg deze toe. Je kunt het op smaak maken met peper.  Laat nog even pruttelen en serveer het met de rijst! 

 

pijl naar blogoverzicht

Menu