MARJOLIJN, MARJON & LUKA

Voeding is voor
iedereen belangrijk

Ik ben Marjolijn Bakker, voedingskundige en sportdiëtist. In 2009 opende ik mijn eigen voedingsadviesbureau. Ik vind het geweldig om in mijn eigen praktijk in Emmeloord, Marknesse en Urk mensen te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl. Voeding is voor iedereen belangrijk en dat maakt mijn werk zo leuk. Tegenwoordig is er veel over voeding te doen; van brooddiëten, superfoods tot het vermijden van suikers en e-nummers. Hoe maak je een gezonde keuze in de wirwar van voeding? Hoe weet je nu wat écht gezond is? Ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes zodat jij vol energie kunt genieten van het leven.

SAMEN MET MARJON EN LUKA
Ik doe het niet alleen. Ik werk samen met Marjon Kooistra (sinds 2017) en Luka Zeijen (sinds 2020).

OVER MARJON

Vanaf begin 2017 heb ik stage gelopen bij Marjolijn Bakker. Dit is zo goed bevallen dat ik na het afronden van mijn stage direct aan de slag ben gegaan. Ondertussen werk ik er alweer een aantal jaren met veel plezier! Naast het werk op de praktijk volg ik bijscholingen. Zo  heb ik de post-HBO scholing voeding en diabetes afgerond, zo blijf ik mezelf ontwikkelen.

Wat ik belangrijk vind aan het werk als diëtist is dat het persoonlijk en laagdrempelig is voor mensen. Met kleine stappen kun je al veel winst behalen. Voeding is voor ieder mens een groot onderdeel in zijn leven, het is namelijk overal en je hebt het nodig. Daarnaast draagt gezonde voeding bij aan een goede gezondheid. Het mooiste is natuurlijk als iemand medicatie kan voorkomen, kan afbouwen of klachten kan verminderen. Ieder mens is uniek en daarom probeer ik altijd zo goed mogelijk te luisteren en de adviezen aan te laten sluiten op de cliënt. Juist die complexiteit van het werk als diëtist maakt het een mooi beroep!

OVER LUKA

In 2020 heb ik stage gelopen bij Marjolijn Bakker. Marjolijn heeft mij alle kneepjes van het vak geleerd en uiteindelijk mocht ik blijven om haar team te versterken. Dit bevalt ontzettend goed!

Voordat ik Voeding en Diëtetiek ging studeren, heb ik drie jaar Psychologie gestudeerd in Nijmegen. Toen interesseerde voeding mij al: ik volgde vakken over eetgedrag en mijn scriptieonderzoek ging over patiënten met anorexia nervosa. Het zaadje was gepland: ik wilde verder in de voeding!

Ik vind het mooi om te zien hoe een kleine aanpassing in eetpatroon al veel teweeg kan brengen in iemands leven. Ik vind het daarom erg waardevol dat ik mensen hierin mag begeleiden. De komende jaren hoop ik mij verder te specialiseren in het vak van diëtist. Hierbij wil ik de cliënt centraal stellen en oog houden voor ieders persoonlijkheid. In mijn ogen zijn dat de basisvoorwaarden bij het creëren van een gezonde leefstijl.

 

Wij zijn alle drie lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

Menu