De week zonder vlees!


De week zonder vlees

Van 11 tot 17 maart is het de week zonder vlees. Maar wat houdt dit in en moet je hier eigenlijk aan mee doen?

 

Waarom een week zonder vlees?

De week zonder vlees is in het leven geroepen om mensen meer bewust te maken om eens vakere een dagje veel vlees of vis te eten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

Welke voordelen?

Een week geen vlees of vis eten levert op:

  • Je bespaart 130 liter water
  • 76 km autorijden
  • 770 gram dierenvlees

Gezondheid

Voor je gezondheid levert één week vlees of vis eten niet veel gezondheidswinst op. Maar minder vlees of vis gedurende het jaar levert wel gezondheidswinst:

Vlees bevat veel nuttige voedingsstoffen, zoals eiwit, B-vitamines en ijzer. Maar als je teveel vlees eet, kan dit juist slecht zijn voor je gezondheid. Het eten van te veel rood en vooral bewerkt vlees vergroot het risico op bepaalde soorten kanker, diabetes type 2 en op een beroerte. En gemiddeld bevat de voeding van Nederlanders veel meer vlees dan we daadwerkelijk nodig hebben. Af en toe geen vlees of minder vlees eten is dus eigenlijk nodig!

 

Heb je inspiratie nodig?

 

Natuurlijk is het even anders om geen of minder vlees te eten. Maar er is genoeg inspiratie. Hierbij een site vol met recepten zonder vlees!

https://weekzondervlees.nl/recepten-zonder-vlees/

Wij zijn benieuwd, doe je mee of juist niet?

 

 

 

 

pijl naar blogoverzicht

Menu